marți, 25 mai 2010

Music


Artista mea preferata este Shakira (cel putin luna asta). Melodiile mele preferate sunt: Did it again, La Tortura si Hips don't lie. Ea s-a nascut pe 2 februarie 1977 in Barranquilla din Colombia, a debutat la inceputul anilor 90' in tara sa natala devenind cunoscută pe întregul continent odată cu lansarea albumului Pies Descalzos în anul 1996. Acesta a fost precedat de promovarea cântecului „Estoy Aquí”, primul extras pe single al materialului. Piesa s-a bucurat de succes în Statele Unite ale Americii, ţară unde a ocupat locul secund în ierarhia Billboard Hot Latin Songs.
În urma succesului înregistrat de Pies Descalzos şi Dónde Están Los Ladrones? pe continentul american, Shakira a început înregistrările pentru primul său album în limba engleză, Laundry Sevice. Acest lucru a fost decis în urma performanţelor notabile ale altor interpreţi de muzică latino, cum ar fi Enrique Iglesias sau Ricky Martin, care s-au bucurtat de aprecieri la nivel mondial. Primul extras pe single în limba engleză a fost „Whenever, Wherever”, ce a devenit în scurt timp un şlagăr la nivel global, fiind cea mai cunoscută piesă a anului 2002.
La doi ani de la încheierea tuturor formelor de promovare a discului Laundry Service, Shakira a început înregistrările pentru noile albume de studio, Fijación Oral Vol. 1 şi Oral Fixation Vol. 2. Primul dintre acestea, Fijación Oral Vol. 1, conţine compoziţii interpretate în limba spaniolă, fiind şi primul promovat.Materialul a fost precedat de lansarea extrasului pe single „La Tortura”, o colaborare cu artistul spaniol Alejandro Sanz. Piesa a devenit în scurt timp un succes pe întregul continent american, dar şi în Europa. Cântecul deţine recordul de cele mai multe săptămâni petrecute pe prima treaptă a clasamentului Billboard Hot Latin Songs, staţionând în vârful acestuia timp de douăzeci şi cinci de săptămâni.
La începutul verii anului 2009, a luat startul campania de promovare a discului single „She Wolf”, ce se anunţa a fi primul extras pe single al materialului omonim. Înregistrarea prezenta schimbarea de stil muzical abordat de solistă, aceasta migrând dinspre sfera muzicii pop şi a celei latino spre noile tendinţe muzicale, electropop şi dance.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu